r

Darmowa dostawa na zamówienia już od 299 zł

Danie z owoców

Autor:

Jolanta Bąk & Iwona Czarkowska

19,99

Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.
Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.

Informacje dodatkowe

Waga490 g
Wymiary165 × 240 mm
Oprawa

Twarda

Wydanie

Pierwsze

Pierwsze wydanie

2012-01-01

ISBN

978-83-629-7672-0

EAN

9788362976720

Liczba stron

112

Wydawnictwo

Dragon

Cykl

Dobra Kuchnia

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Danie z owoców”