Darmowa dostawa na zamówienia już od 299 zł
Danie z owoców
Jolanta Bąk & Iwona Czarkowska
19,99zł
Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.
Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.
Informacje dodatkowe
Waga | 490 g |
---|---|
Wymiary | 165 × 240 mm |
Oprawa | Twarda |
Wydanie | Pierwsze |
Pierwsze wydanie | 2012-01-01 |
ISBN | 978-83-629-7672-0 |
EAN | 9788362976720 |
Liczba stron | 112 |
Wydawnictwo | Dragon |
Cykl | Dobra Kuchnia |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.